ØYA-NATT: Bluegrass & Americana Party m/ SPINNING JENNIES (Swe) + BROKELAND BULLETS (N)

Billetter Kr.150/120 med Øya-Festival Pass i døra fra KL.22.00    
Forsalg: Billettservice/Narvesen/7-Eleven fra 6 juni      
Ved sommervær holdes konserten i Gamlas bakgård!          FACEBOOK-EVENT
Spinning-Jennies-2-wSPINNING JENNIES (SWE)

«Autentisk Bluegrass på ærlig svensk og med treskoa i taket»

Med sentimentalt gravalvor, udødelig spilleglede og korsang fra hjerte leverer Spinning Jennies en unik musikkopplevelse. Denne unge Bluegrass-kvintetten har tatt storbylivet i Stockholm inn i sin lyrikk, men levert i autentisk Bluegrass-drakt slik den har hjallet i nord-amerikas Appalache-fjell siden «the big akustiske bang»!

I mai er bandets tredje skive “Från Rotterdam till Lilla Wien” ute og er som de 2 tidligere albumene fyllt av hjerte og smerte och eksplosiv Hillbilly-Swing med hverdagsskildrende tekster og «pimpat med djärva trix och blixtrande licks från de sjudande resonanslådorna i A-dur», AMEN!!
www.facebook.com/spinningjennies.profil

Brokeland-Bullets-wBROKELAND BULLETS (N)
«Rustikk Bluegrass med triste tekster i glade sanger«

Brokeland Bullets tufter sin musikk på bluegrass, men henter også inspirasjon fra folk og country. Sangene fremstår som mer rustikke og mindre polerte enn hva man gjerne hører i bluegrass, men sentralt står den flerstemte harmionisangen, og bluegrassens kanskje fremste kjennetegn: glade sanger med triste tekster.

Våren 2011 kom debutplaten «Brokeland». Siden da har de opparbeidet seg et betydelig rykte som liveband og spilt mange konserter i inn og utland og deriblant gjestet European Bluegrass summit i Praha og Vinstra Countryfestival.

I mai er de på turné i Danmark, Tyskland og Nederland og spiller bl.a. på European World of Bluegrass i Nederland for tredje år på rad som del av release-turneén for sitt andre album, ”Heartbroke”, som lander med slippkonsert på Buckleys i juni.

Her byr Brokeland Bullets på tapt kjærlighet, utroskap og håp innpakket i nyskrevne bluegrasslåter med særpreg. Også denne gangen inviteres lytterne til å ta del i de genuine, ærlige og litt skitne sidene ved countrymusikken.
www.facebook.com/pages/Brokeland-Bullets/99241048669