ØYA-NATT: Psycho Garage & Rockabilly Party m/ JOHNNY HOOTROCK (US/N) + VOSSA REBELS (N) + Rock´n´Roll Bakgårdsfest

Billetter Kr.200/150 med Øya Festival-pass i døra fra KL.22.00
Forsalg: Billettservice/Narvesen/7-Eleven fra 6. juni           FACEBOOK-EVENT Johnny Hootrock (Go-Go3)JOHNNY HOOTROCK (US/N)
«Psycho-Garage-A-Billy & Go-Go fra Austin, Texas og Norge»

Johnny Hootrock er en trio fra Austin, Texas frontet av Clem Hoot, en utflyttet cowpunk fra Haugesund som har bodd i Austin siden slutten av 80-tallet og som øser ut Psycho-Garage-A-Billy krydret med Texas Beat Farming Hellbilly, Mexicana, Country, Surf og Go-Go danserinne Andrea Von Frankenstein. I Haugesund under fødenavnet Ove Fiskaaen spillte han før emigrasjonen i det beryktede post-punk bandet ImNebel og ga ut singelen «The Colours Turned Red» med de i ´85, før bandet skiftet navn til singelens navn. Låta ble med på LP-utgivelsen fra 1988 og nådde VG-lista med et måneds opphold og en 16.plass der.

I 1989 flyttet han til Austin, Texas for å studere. Det gikk så bra at han fikk jobb i Fox Television og permanent oppholdstillatelse, men fant etter hvert et mer meningsfullt liv i musikken. Sterkt påvirket av denne unike musikkbyen med merkelappen «Live Music Capitol Of The World» tok det ikke lange tiden før han fant musikalske venner og ble gitarist i det legendariske Punk-A-Billy bandet Flametrick Subs, sammen med Buster Crash, Peggy Suicide og Miss Fortune, som han produserte 3 skiver med.

Med sine Satans Cheerleaders og Go-Go dansere leverte bandet punka Rockabilly sterkt besudlet av The Cramps, Johnny Cash, Texas og sørstats Yi-Ha Country. På hovedgaten 6th street i Austin lå det i mange år en berykta mørk biker og punkebule som het The Black Cat Lounge hvor de ukentlig, hver lørdag i 5 år spillte sine 3-timers sett før sjappa dessverre brant ned i 2001. Austin Chronicle beskrev de kanskje best: «If Hell has a roadhouse this would be the band playing every night.»

Så ble bandet oppløst, men Clem Hoot deppa ikke tross en periode med outlaw-visum, men den amerikanske drømmen ble til slutt oppfyllt da hans fly-fetish ga han både pilotlappen i lomma og amerikansk pass.

I 2007 startet han Johnny Hootrock med typisk Rockabilly line-up og stand-up nutcase Johnny Cat på trommer, samt hardhendte Mysterio Rock på kontrabass. Sammen har de fortsatt i det grisete ukristelige Flametrick-sporet, men mishandlet mer Rockabilly og krydret med horror, mexicana, country, garage, surf og Texas´ beste Burlesque og Go-Go dansere på scenen.
Trommis Johnny Cat er i tillegg til Clem og vokalist og har tidligere spillt for Rock´n´Roll-legendene Bo Diddley og The Coasters (Down In Mexico), samt velkjente band som Krayolas (San Antonio) Ezra Charles (Houston) Groovy Ghoulies (Hollywood CA) og ikke minst da Flametrick Subs, mens Mysterio Rock har fortid i div skumle rock´n´roll-band som The Ghost Storys, Phantom Rockers, For Goodness Sake.

På denne Norges-turneén skal vi og få stifte bekjentskap med Go-Go danser Andrea Von Frankenstein som og er kjent Burlesque-danser i Texas.

Bandet er stadig på turné i sør-vest Texas om de ikke krysser statslinja og har fra før skiva «6.66 Gallons Fer Twenty Bucks» ute og er i disse dager i lanseringsmodus med den nye koselige «Dead Cute Girl»-CD´en, hvor tittelkuttet nylig er sluppet på singel.

Til Norge kommer de med resten av sporene og skal bl.a. gjøre konserter med Stavangers ørken-rock helter Helldorado på vestlandet, før Oslo får seg et skikkelig Texas YI-HA Y´all!!
Spotify: Johnny Hootrock – Dead-Cute Girl
www.facebook.com/pages/JOHNNY-HOOTROCK/319023553466

Vossa-Rebels-wVOSSA REBELS (N)
«Tidenes yngste Rockabilly band»

For 3-4 år tilbake ble Norge tatt på senga av noen 15-16 år gamle jyplinger med Rockabilly-sveis fra Elverum som sjarmerte oss i senk med å levere skikkelige varer.Bullet Proof heter de og leverer fortsatt i beste velstand og er nå snart gamle nok til å kjøpe øl.  Overraskende er det når så unge folk plukker opp en så eksotisk musikkform man ikke hører på radioen hver dag, men at de og sto stilrent kompromissløst utseendemessig på sitt også var jo minst like artig.

Vi har ikke kommet over det sjokket før det nå har dukket opp en ny og enda yngre bande med sveisen rett til værs, ustoppelig energi og innlevelse på kontrabass, feite Gretsch-gitarer og trommer spillt av en liten kar med fyrverkeri i armene.Vossa-Rebels-2-wDette må være tidenes yngste Rockabilly-band. Kontrabassist Sondre Dæmring Styve er 10, broder tromiss Eivind Dæmring Styve er 13, rytmegitarist Jakob Sjøtun og leadgitarist og vokalist Sondre Hegg er 14 og de har allerede spillt sammen i 3 år….!!! Dette er tydeligvis deres første gig 2011 https://www.youtube.com/watch?v=flrDHW6m5oM og nå er de her i 2014 http://vimeo.com/87843304

At de har hatt en god oppvekst med kjernesunn påvirkning hjemmefra er tydelig da halve bandet har vokalist og gitarist Erend Styve i et av Norges lengstlevende Rockabilly-band; Twang Gang som far.

Gutta er allerede gått i gang med å skrive egne låter og jobber nå med å få gitt ut sin første CD. Etter mange spillejobber i hjemtraktene på Voss, et par i Bergen, 2 videregående runder i UKM og opptreden på Norske Talenter på TV 2 i februar, gjør de nå sin første ordentlige konsert i Oslo, på Gamlas Øya-Natt fre 8 aug, sammen med det noe eldre norsk-amerikanske Garage-Rockabilly-laget Johnny Hootrock. Kanskje burde de ha spillt på Mini-Øya først før Øya-Natt for voksne, slik de nå gjør i Miniparken i Flekkefjord i sommer, men vi tenker det er greit at dere foreldre får litt barnefri fra egne barn også ;-)

Se mer om vestlandets cooleste kids her:

www.facebook.com/TheVossaRebels