PHONE JOAN +THE GREAT BIG TATERS

BILLETTER KR.150,- I DØRA FRA KL.21.00

Phone-Joan-w
PHONE JOAN

Phone Joan er et skranglete, minimalistisk, 70-tallsinspirert orkester. Bandet ble startet i 2008 av gitarist og låtskriver Rikard Haugen. Phone Joan spilte for fulle hus på Bylarm i år og ble nylig kåret til ukas urørt på nrk P3. Bandet har høstet gode kritikker og er blitt sammelignet med band og artister som Black Mountain, PJ Harvey, Led Zeppelin, Black Sabbath, White Stripes, Rolling Stones og Q O T S A. Bandet har brukt vinteren på å spille inn sin første fullengder, The Early Sounds of Joan, og jobber i disse dager med å klargjøre denne for release.

Omringet, av 3 sterke kvinnelige artister på vokal, bass/keyboard og trommer drar låtskriveren og gitaristen de med seg i et voldsomt garage-grumsete og bluesy lydbilde, på grensen til det massesuggerende og mystiske som om kruttet var funnet opp på ny. Originalt er det uansett for vår del og vi gidder ikke å bruke ei krone på å sammenligne de med noen av de som tydeligvis må namedroppes i deres sammenheng.

I september 2010 kom Phone Joan´etterlengtede debut-plate «The Early Sounds Of Joan» på både CD og vinyl og anmelderne har virkelig likt deres sound:

“Just to be sure that I was right in thinking they were my favouriteband of the festival, I went out to see them again.I was not wrong.Imagine a cross between the Dead Weather, PJ Harvey and the White Stripes.Brilliant!”
-Alan Cross–

“Phone Joan has shattered the silence -just as Joan wanted and just as rock ‘n’ roll should.”
-Musikknyheter

“This is skilled craftsmanship. The Early Sounds of Joan is executed with finesse and presented in style”
-MusikkfraNorge-

www.myspace.com/phonejoan
FACEBOOK

THE GREAT BIG TATERS
The Great Big Taters er snart plateaktuelle igjen, knappe 4 måneder etter de gav ut sitt selvtitulerte debut-album.
Bandet har tatt et sjumilssteg vekk fra 70-tallet og musikken kan nå best beskrives som tidløs rock med melodien i fokus.
Låtene spenner fra stramme poplåter til psykedeliske jampartier – men alltid med klart fokus på form.
Ved første øyekast kan The Great Big Taters oppfattes som et ganske vanlig rockeband.

Tar man seg tid til å lytte, vil man oppdage at der bak den tradisjonelle kvartettbesetningen finnes fire genuine musikere som har jobbet seg fram til det de er i dag. Enten det er jazzmiljøet i Trondheim eller et av Oslos mer obskure reggeaband på nittitallet som er bakgrunnen, disse gutta vet hva de driver med. GBT gir deg det meste. Tung groove, intrikate melodier, ekstatiske gitarsoloer og  selvopplevde, ektefølte tekster.
Selv nevner gutta at artister som Jimi Hendrix, Muddy Waters, Led Zeppelin, Grandfunk Railroad, Cream, Albert Collins er deres livrett, så da er det duket for en apetittelig happening.
www.myspace.com/thegreatbigtaters
FACEBOOK