Plateslipp og konsert med Beat-fantastene PETER BERRY & THE SHAKE SET

BILLETTER KR.120,- I DØRA FRA KL:21.00 – IKKE FORSALG
Facebook-Event

Lørdag 22. januar markeres utgivelsen av LP nummer tre fra Oslo-gruppa Peter Berry & The Shake Sets: “Berry-Go-Round”, som seg hør og bør med en storslagen konsert på Gamla.

Det loves mye nytt materiale, men alt selvfølgelig trygt innenfor gruppas kjente rammer – tidlig 60-talls beatmusikk. Kom og dans til rock, twist, beat og piggtråd… og kanskje til og med jenka!
Det blir musikk både fra scenen og fra gamle plater – et sammensurium av “crême de la crême” fra tenåringenes gullalder.

De første 50 gjestene får i tillegg et ekskluivt fan-kort!
Jansen Plateproduksjon vil være på plass med salgsstand og selge den nye CDen og LPen. CDen vil ha en spesialpris på 100,- og LPen 150,-.

Litt om det nye albumet:

Tiden er inne for Peter Berry & The Shake Set sitt tredje album, Berry-Go-Round. Peter Berry & The Shake Set har siden oppstarten i 2003 vært håpløst fortapte i beatmusikken fra tidlig 1960-tall, og har som sitt prosjekt å være et band tatt rett ut fra den tiden. Det gjennomsyrer gruppens tilnærming til både live-opptreden og plateutgivelser. Platen er nok en gang spilt inn i Toe-Rag Studios i London, med Liam Watson som produsent.

Nytt denne gangen er imidlertid stereo-produksjonen. Innspillingen er gjort live, og har sammen med miksingen foregått i løpet av et studio-opphold på tilsammen tre dager. Berry-Go-Round består av 14 spor, både instrumentaler og vokalnumre, og er en blanding av egne komposisjoner og mer eller mindre kjente favoritter.

Noe av motivasjonen bak hele bandprosjektet er å ta en sjanger som lett blir feid vekk som litt pinglete og veik på alvor, og å prøve å plassere seg inn i noen de settinger man drømmer om som fan av de gamle bandene. Sånn sett kan man si at prosjektet er drevet av føleri, romantikk og dagdrømming (hvor enn “kitsch” det måtte høres ut), fremfor noen ambisjon eller ønske om å hevde seg på dagens pop- og rock-scene. Bandet prøver helt bevisst å styre unna mye av det som kjennetegner deres egen generasjons tilnærming til 60-talls musikken; det upolerte og røffe, spirene til punk-rock og lignende.

Dette er en hyllest til noen av de artistene som kanskje aldri fikk status som pionérer, men som likevel ga ut glimrende plater i den pre-Beatleske verden: Shane Fenton & The Fentones, Heinz, Peter Jay & The Jaywalkers, Mike Berry & The Outlaws, Bobby Angelo & The Tuxedos og mange flere…

Gruppen består av Peder Bernhardt (sang/gitar), Per Øydir (bass), Bjarte Agdestein (gitar) og Thomas Martinsen (trommer). Medlemmene hver for seg har tidligere vært/er involvert i bl.a. Kåre & The Cavemen, The Indikation, Mono Lake, Howlin’ Mama og The Cliftones og The Apricot.
www.myspace.com/jansenplateproduksjon