Power-Pop veteranene POPGUN møter unge punkdamer i WHY CONTROL som møter fler veteraner i 99TH FLOOR´s Garage-Psykedelia

POPGUN-2-w
Popgun
kan beskrives som en teskje Buzzcocks, noen dråper Teenage Fanclub, en dæsj Kinks og lett topping bestående av noen drypp Stooges, Engelsk pønk og kanskje ørlite grann Ramones, eller rett og slett Lemonheads på speed?Bandet har eksistert som et side-prosjekt for trommis Krüger (Young Neils, Paal Flaata, Vibeke Saugestad++) og frontmann Stemkens (TheYumYums, Vibeke Saugestad, TolvVolt++) siden 1998, kun avbrutt av et ørlite sprell i 1999, da de ga ut en selvtitulert EP.

Bandet var 1 av 10 finalister til «Årets Urørt» i 2004, med låta «Why is it». Med ekstra pepper derfra i bagasjen fant man ut det var på høy tid å få ut finger´n…Debutskiva «A Day and a Half in Half a Day» (Stack Records/ Indie) så dagens lys i 2006, låta «Mr. Unconcerned» fikk noe spilletid på P3, og videoen til «Sunset in Reverse» rullet noen uker på ZTV.

Høsten 2008 slapp de oppfølgeren «Manic Anti-Depressive», i Europa, Japan og USA via spanske WildPunkRecords, til strålende kritikker! Låta » Heart (erratic beating of a)» fra dette albumet fikk POPGUN med som én av 20 kandidater til å innta 6 spots på P3-scena under Norwegian Wood.

2009 kunne også by på en ukes vellykket turné i Spania. Høsten 2010 reiser bandet tilbake dit for en større turné, som også vil inkludere Tyskland, Frankrike og Italia. I mai 2010 er bandet invitert til å spille på International Pop Overthrow (IPO) i Liverpool, England – en slags krysning av SXSW og vår egen ByLarm. To konserter på selveste Cavern Club er satt i slutten av mai 2010.
Fra 16.mars 2010 er «All Messed Up» fra «Manic…» playlistet på ikke mindre enn 78 amerikanske radiostasjoner!

POPGUN-#1-w
Om POPGUN;

* «Sinnsykt fengende!!» (NRK P3s Urørt-jury, 2004).
* » Jævlig fett album! Helt krise at dere må gi ut detta sjæl!» (Jørgen Hegstad P3, om debutalbumet).
* » Ingen kopi av hverken The Kinks, Faces eller Beatles, men en kraftfull trio som lager musikk med muskler og melodier» ( Rune Westengen, AA/RB).
* «Får meg til å tenke på Lemonheads på speed» (Danske GAFFA).
* » Perler på en snor!» (Anmeldelse, Dagsavisen, debutalbumet).
* «Måten de makter å a blande en bred variasjon av musikalske inspirasjonskilder i en og samme gryte, uten å miste den røde tråden av syne så mye som et sekund, er makeløst!!(Anmeldelse av «Manic..» i Valladolid Music web, Spania 2009)
* «Popgun er som Teenage Fanclub med Kurt Cobain gjenoppstått!!» (Anmeldelse av «Manic..» i Pasajes Electricos, Spania 2009).
* «This superb Scandinavian quartet have loaded up on a luscious mix of sixties beat and punk snarl to produce an endearing, engaging and entertaining album» (Anmeldelse av «Manic…» i Leicester Bangs, U.K. 2009)
* «Punchy, guitar-driven power-pop from start to finish, bouncy and energetic – a thouroghly enjoyable album!»(Anmeldelse av «Manic…» i Whisperinand Hollerin, U.K. 2009)
* POPGUN bring to mind bands like Weezer, Cheap Trick and The Cars, but luckily they are no cheap copy! I won´t be eagerly anticipating the next Weezer-album, but I´ll definitely check in the future what these guys are in to! POPGUN is more catchy than swine-flu!» (Anmeldelse av «Manic..:» i SubbaCultcha, U.K. 2010)

www.myspace.com/popguninfo

Why-Control-2-w
Why Control
er 4 jenter fra Oslo-området som kom sammen høsten 2008. Etter de ble kjent med hverandre på musikerutdanningen på Niss, med vokalgrupper, popharmonikk, jazzlære og annet nonsens som virket heller ganske uinspirerende, ville de gjøre noe som føltes ekte, lidenskapelig og som sparket baller! De laget » 21 century epidemic» i et samspillsprosjekt på skolen som er kritisk til det kommersiellemarkedet og til dette konsum og kapitalist samfunnet vi lever. Her begynte ideen om å starte et band sammen og gro, og etter et par øvinger fant de fort ut at dette var en suksess.De er inspirert av alt fra Iggy and The Stooges til AC/DC, Led Zeppelin og Pj Harvey.

Why Control har det siste året hatt konserter på de fleste små konsertscenene i Oslos gater, og er klare for mange flere konserter fremover!
» Vi vil lage musikk som er en blanding av fengende melodier, seriøse tekster til reinspikka underholdning! »
www.myspace.com/wcontrol

99th-Floor-w
99th Floor
spiller på Gamla i Oslo 22. Mai – første spillejobb i Norge på to år!
Dette pseudo-legendariske powerpopbandet gjør få, men eksklusive opptredener, sist i fjor, for full hule på legendariske Cavern Club i Liverpool.
The 99th Floor er ganske inspirert av Bob Dylan, Bob Hund, Bob Wills og Bob Mould, bare litt inspirert av Bob Marley og nesten ikke inspirert i det hele tatt av Bob Geldof.

The 99th Floor ga ut albumet Eclectic Guitar i 2007 og fikk mange fine omtaler:
Musikken beskrives som ”stormende soul” (Dagsavisen) med ”ringlende gitarer, spor av syreangrep, smårufsete vokalharmonier og en småskeiv, likandes post-Big Star-estetikk” (Dagbladet), og ” leaves little to be desired” (Radioindy). Eller som groove.no oppsummerer så hyggelig: ”Dei er ujålete og dei har overskot”.

The 99th Floor består i dag av originalmedlemmene (fra Oslo/Sandvika) Morten Solli og Kjetil Moberg på vokal/gitar og bass, og bergensbrødrene Bjarte og Rune Jørgensen (fra Bergen) på trommer og gitar.
Eclectic Guitar kan du laste ned på Itunes, Emusic eller Amazon, eller du kan kjøpe CD-en på Platekompaniet eller CDBaby. Little Painkillers er for tiden kun tilgjengelig som sjelden vinylplate på utsøkte antikvariater, men vil snart komme i digital versjon.
www.myspace.com/the99thfloor