PROGTOBER 2017 m/ GENTLE KNIFE + FATAL FUSION

BILLETTER ID 20 ÅR, KR.200,- I DØRA FRA KL.20.00   FACEBOOK-EVENT
Forsalg på Ticketmaster.no / Narvesen/ 7 Eleven Kr.200 (inkl. Kr.20 bill.avg)

Progtober 2017 er en høstkonsert i Oslo med norsk progressiv rock i høysetet, arrangert av det norske progrock-kollektivet Gentle Knife, som for andre gang arrangerer Progtober i Oslo, denne gang i samarbeid med det norske progrock-bandet Fatal Fusion.

GENTLE KNIFE
med sin store besetning fyller sin konsertscene – og er en opplevelse live.

Sist gang Gentle Knife sto på scenen på Gamla var i oktober 2015 i godt selskap med Pymlico og Panzerpappa.
28. oktober er de tilbake på Gamla med et rykende fersk album, Clock Unwound, som får gode kritikker og stor oppmerksomhet internasjonalt.

Gentle Knife er et norsk progressiv rock-kollektiv som teller 11 medlemmer.
Med besetning bestående av mannlig og kvinnelig vokal, gitarer, synthesisere, mellotron, blåseinstrumenter og mer kombinerer de stemningen fra 70-tallet med en moderne vri på sjangeren.Debutalbumet Gentle Knife (2015) fikk betydelig oppmerksomhet og vakte stor interesse internasjonalt hos nettsteder, facebook-grupper og radioprogrammer for progressiv rock.
Gentle Knifes andre album Clock Unwound (juni 2017) har tidens ubønnhørlige gang som ledemotiv. Liv preget av kullkastede planer, sorg og resignasjon, men også øyeblikk av skjønnhet går igjen i tekstene. Musikken er intrikat og variert.
Web Anmeldelser Facebook SoundCloud Spotify Tidal

Smakebiter fra siste album Clock Unwound på YouTube:


FATAL FUSION
er et norsk progressivt rock-band som er sterkt påvirket av 1960- og 70-tallets progressive rock, av band som King Crimson, Camel, Pink Floyd, Yes, Genesis, Rainbow, Led Zeppelin, Rush, Deep Purple, og også nyere band fra 80-tallet og 90-tallet, band IQ, Anekdoten, Marillion, Dream Theater, Iron Maiden for å nevne noen.

Fatal Fusion har et bredt musikalsk landskap, som kombinerer mange musikalske stilarter som jazz, blues, rock, metal, funk, psykedelia ambient, latin, og klassisk musikk.

«Fatal Fusion» ble født tidlig i 2008. Vokalist Knut Erik Grøntvet hadde sunget i et par cover-band før han begynte i bandet i begynnelsen av 2008. Guitarist Stig Selnes, som spilte i «The Rumbling Tubes» på 1990-tallet, og «Agate» på 2000-tallet, var den siste som ble rekruttert i 2008.

Bandet gav ut debutalbumet «Land of the sun» i november 2010 som en privat utgivelse, og ble nominert til «beste debut album 2010» av Prog Awards.
Bandet ble signert til Karisma Records i februar 2013, som gav ut deres andre album «The Ancient Tale» i november 2013.

Det tredje albumet «Total Absence» ble gitt ut på Karisma Records i november 2016. Fatal Fusion fikk i 2016 med seg Kjetil Saltnes som gjestemusiker, som bidrar med alt fra bakgrunns vokal, keyboard og gitar. Bandet har blant annet delt scene med band som «Agents of Mercy», «The Watch» og «Airbag» for å nevne noen.
Web  Facebook Linker til plateomtaler: Spotify