RADIANT FRQUENCY + WOBBLER

BILLETTER KR.100,- I DØRA FRA KL.21.00                           FACEBOOK-EVENT
RADIANT FREQUENCY
ble etablert i 2004 og fikk sin nåværende besetning i 2011. I november 2010 ga bandet ut albumet the abandoned.

Bandets musikalske fundament er å finne i den alternative rockesjangeren men låner flittig fra andre sjangere som progressiv rock, post-rock, psykedelia og ambient. Bandet strever alltid etter å utvikles musikalsk og er derfor ikke fremmede for å prøve nye veier for å finne unike musikalske uttykk til sin musikk.
www.myspace.com/radiantfrequency
www.facebook.com/pages/Radiant-Frequency/167809399760


WOBBLER

Pressemelding fra Termo Records
:
Utgivelse av Wobblers tredje album – ”Rites at Dawn”

De to første forbestillingene på Wobblers tredjealbum «Rites at Dawn», kom fra Michael Caplan, tidligere senior vice president i Sony Music, mannen som har signet alt fra Allman Brothers til Keb’ Mo’ – og fra Norges egen Audun Vinger. Siden har det blitt mange, mange fler fra hele verden.

Men hvem er Wobbler?

Hvordan kan et band de fleste i Norge ikke kjenner til, ha både bransjefolk og kulturpersonligheter utålmodig trippende utenfor døren i forkant av en utgivelse?

Hvordan kan de selge mer plater enn de fleste artistene på VG-lista, mens de selv ikke figurerer på noen hilister? Hvorfor hadde de release på den nye skiva i en nedlagt kirke i Quebec, og ikke på et eller annet sanksjonert rockehull i Oslo?

Wobbler spiller prog. Mens platesalget stuper mot stadig nye bunnivåer, kjøper progfansen trofast CDer og LPer og t-skjorter som aldri før. Og veldig, veldig mange av dem synes at Wobbler er noe av det beste som har skjedd på progscenen de siste årene, for ikke å si siden glansdagene i årene 1969-74.

Kanskje var det derfor bandmaestro Lars Fredrik Frøislie fikk telefon fra en journalist i New York Post, som nettopp hadde snakket med Jethro Tulls Ian Anderson og Radioheads Thom Yorke om proggens gjenfødsel. Og kanskje var det derfor Michael Caplan hadde Wobbler i sikte som Sonys neste storsatsning – før han uheldigvis for bandet fikk fyken fra den kriserammede labelen.

Hver gang Wobbler skal gi ut ny skive, er interessen på internettforaene til progfansen overveldende. Aldri har forventningene og hypen vært mer intens enn i forkant av «Rites at Dawn». Etter en rekke youtube-teasere fra innspillingene koker det i progressive kretser.

Og «Rites at Dawn» innfrir til de grader. Med ny frontfigur i tidligere Lukas Kasha-vokalist Andreas Prestmo har bandet nådd et helt nytt nivå. Andreas krystallklare stemme og melodiske teft gir et menneskelig ansikt til Wobblers tidvis uhyre komplekse musikk,
og bandet er samspilt som aldri før.

I tillegg har platen en kraftfull og effektiv produksjon som hever den langt over det meste innenfor sjangeren. Wobbler har simpelthen modnet, og befester med «Rites at Dawn» sin posisjon som et av verdens aller beste progressive rockorkestre.
www.myspace.com/wobblermusic
www.facebook.com/wobblerofficial