RAM-ZET + WYRUZ + WRONG KID ADOPTED

Billetter Kr.150 i døra fra KL.20.00                                                FACEBOOK-EVENT

RAM-ZET
ble i 1998 født som en ekstrem Prog Metal-visjon i det kaotiske hodet til Mastermind Zet, som hadde behov for å få struktur på egne ideér, etter ørten konstellasjoner med andre band.

Den første utgaven av bandet med Solem på bass og Kuth på trommer fikk døtta ut sin helhet gjennom debut-skiva “PURE THERAPY” på Spikefarm Records i sept. 2000.

Her parret et mangfold innen Black Metal, fantasifull melodistruktur og mekaniske rytmer av Industrial seg til å bli en endeløs hybrid av sjangerblanding uten å miste fotfeste eller respekt for sjangeren.

Så kom Zets gamle venn Magnus inn på keyboard og session-vokalisten SfinX i 2001, samt fiolinisten Zareetha, for å utvide gutteklubben med østrogen farge og gjøre bandet mer komplett.

Allerede på første giggen i Troms smalt det såpass at ryktene i Metal-verden begynte å gå. Samtidig ble “Pure Therapy” nominert til Spellemannsprisen i 2001.

I 2002 kom andre skiva “ESCAPE” og holdt fanen oppe gjennom Ram-Zets utfordinger og ideér til sitt kreative og nå mer komplette lydbilde.

Med ny bassist kom store turné-perioder på grensen til det psykotiske med band som Theatre of Tragedy, Entwine, Borknagar og Finntroll, men nå var og ambisjonene større enn noen gang.

I 2006 kom “INTRA”, igjen spillt inn i Space Valley Studio og denne gang med Daniel Bergstrand fra bl.a. In Flames som med-produsent og dro med seg lytteren inn i en schizofren verden med kontraster av nyansert og komplekst gitarspill og innovative låter, hvor skjønne melodi-arrangement i mørk farge kjempet mot aggressive krefter.

Igjen fikk de skryt for sin sjangerblaning, men og trofasthet mot røttene. Samtidig kom nye medlemmer til og gamle gikk.

En dag banket en rødhette på studio-døren til Zet for å få spillt inn en del eget materiale. Zet ramlet rett og slett ut av stolen da han så at hennes store keyboard-talent passet som hånd i hanske i Ram-Zet og dessuten kunne hun synge mer enn bra nok til å både få utdelt mikrofin og navnet Ka i bandet, tidlig i 2008.

3 menn og 3 kvinner ser man ikke for ofte i et Metal-band. Nå rulla virkelig alle hjul i bandet i takt, men selvfølgelig kan ikke alle gode ting rulle sammen evig og på 10-års jubileét til Inferno-Festivalen i 2010 spillte Zareetha sin siste gig med bandet. Alikevel oppsto nye kapitler og nå i 2012 er deres femte skive “Freaks In Wonderland” klar med et mer tent Ram-Zet enn noensinne og hvor mulighetene innen sjangeren igjen skal vris ut av kluten litt sånn ubestemt foran eller bak den mentale grensen der et sted.
www.ram-zet.com

WYRUZ
oppstartfase i 2002 gikk ut på å lære seg med å bli bedre musikere ved å, ikke uvanlig for band i begynnelsen, å ty til andres låter. Metallica og Slayer var ypperlig materiale å leke seg med og da bandet endelig ble de essensielle 4 fikk de samme år prøve seg på Hamar Open Park Rock. Applausen ble såpass kraftig at inspirasjonen til å lage egne låter etter hvert betalte seg i 2004 med plass på ByLarm.

Den festlige datoen 06.06.06 ga bandet mulighet til å gi ut demoen “Your Angel” og responsen resulterte i konserter med Entombed, Stonegard, Showdown og Manifest. Med ny trommis på laget i 2009 har veien oppover vært mindre slitsom og de fikk i fjor endelig ut debut-skiva si.
www.myspace.com/wyruz

WRONG KID ADOPTED
er et relativt nyoppstartet Metal-band fra Stange.
www.myspace.com/wrongkidadopted