ROCKABILLY PARTY@GAMLA m/ WILD ROOSTER (Swe) + Partyløvene DJ Billie Bangs & DJ Red planet

,

BILLETTER KR.150 I DØRA FRA KL.21.00 – Aldersgrense 20 År!   FACEBOOK-EVENT

ROCKABILLY PARTY@GAMLA er det nye navnet på klubb-konseptet SHAKE CITY ROCK`N`ROLL PARTY som vi begynte med på Gamla i høst, for å holde liv i Oslo´s Rockabilly-scene, etter at moder-klubben Caven måtte stenge sine dører i høst.
Vi har satt opp flere datoer med band for dette konseptet utover:
Lør 11 Feb + Lør 14 April + Lør 5 Mai + Lør 9 juni (TBA) + Fre 10 Aug (TBA)

WILD ROOSTER (Swe) – “Hard Rockin Greasy Rebel Rock´n´Roll”
– Svensk kvartett som banner i Rock´n´Roll-kjerka……

”Vi blir sett på som for punka av veldig mange på vår egen Rock´n´Roll-scene” sier Wild Roosters Stefan Jägermyr og forklarer videre på telefon fra Sverige da vi booket de til Gamlas nye klubb-konsept Rockabilly Party@Gamla lør 17 mars….

– “På 70-tallet, hvor vi har mange av våre Rock´n´Roll-røtter fra datidens 50-talls rock-inspirerte band, så ble selv pioneér-band nummer 1, Crazy Cavan, altså opphavet til Teddy Boy Rock´n´Roll-stilen, sin musikk sett på som punk av mange purister. Dette gjentok seg da Stray Cats, et av våre andre favoritt-band, slo igjennom på begynnelsen av 80-tallet og nå er det vi som får skit av puristene fordi vi har dratt Teddy Boy Rock´n´Roll-soundet for langt, inn i en langt røffere retning enn bandene før oss, men det skiter vi, livet er for kort til å henge seg opp i slikt”…….

Ja det skal ikke være lett å værra musikalsk korrekt sier vi. Nei takke oss til band som Wild Rooster som banner i kjerka og kaster mer bensin på bålet og tolker sin Rock´n´Roll på sin egne gode originale måte!! Vi kan heller ikke fordra kopister og endeliig har vi her et band som har tatt den til tider noe monotone Rockabilly-stilen, som er en av flere som har blitt til siden de gyldne åra på 50-tallet , altså Teddy Boy Rock´n´Roll-stilen og døtta på en større råhet med inspirasjon fra Punk og Psychobilly, som de, de siste 5 åra har hatt stor suksess med ute i Europa.
Ja for det er der de lever, denne svenske kvartetten, – selv om de har base i det lille tettstedet Sunne, knappe 3 timer fra Oslo, men hvor de har blitt mektige populære på Rockabilly-festivaler og klubber i Holland, Tyskland, Finland, England og ikke minst i Oslo, som de nå besøker for første gang.

Her har undertegnede og Gamlas booking-agent fått med seg snakkissen om dette bandet en god stund og kan bare si at vi på Gamla ser fram til denne konserten med spenning.

Bandmedlemmene har fartstid fra diverse lignende svenske Rock´n´Roll og Rockabilly-band som Snakebite, Crossfire, Dreadnoughts, The Rockin Wildcats m.fl, men de siste 5 årene har fokuset ligget på Wild Rooster som har slynget ut 4 CD´er med både egne og coverlåter i egen fortolkede stil. Selvsagt står 50-talls helter som Charlie Feathers, Johnny Burnette og Gene Vincent høyt på helte-lista, men vel så interessant er strekket fra 70-årenes engelske pioneér band som Crazy Cavan, Flying Saucers og Wild Bob Burgos til 80 og 90-årenes Psychobilly-konger i Batmobile til you name it av dagens Rockabilly navn. Disse såkornene som har blitt til brygget, av noen kallt «Hard Rockin Greasy Rebel Rock´n´Roll» har i hvert fall stått i høyt i kurs hos en samlet europeisk Rockabilly-presse og minst blant en god del av dette territoriets ivrige Rock´n´Roll-publikum.

Velkommen til Rock´n´Roll Haraball eller Rockabilly Party@Gamla som det og heter.
Partyløvene DJ Billie Bangs & DJ Red Planet starter og avslutter ballet!
www.wildroosterrock.com
www.myspace.com/wildroosterrock
www.facebook.com/pages/Wild-Rooster/278099192225635

LIVE:
I´m Coming Home
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rEkAF3XxiI8&feature=youtu.be[/youtube]
Rockabilly Music
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GBJD27hp-jA&feature=youtu.be[/youtube]
Teddy Boy Flick Knife Rock´n´Roll
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cfD1g7U3ZWg&feature=youtu.be[/youtube]