ROCKABILLY & ZYDECO PARTY@GAMLA m/ EVIL EMIL & THE KING CONGO COBRAS (Swe) + DJ WILDFIRE WILLIE (Swe)

,

BILLETTER KR.150 I DØRA FRA KL.21.00 – Aldersgrense 20 År! FACEBOOK-EVENT

ROCKABILLY PARTY@GAMLA har satt opp flere datoer med band i 2012:
Lør 11 Feb + Lør 17 Mars + Lør 5 Mai+ Lør 9 juni (TBA) + Fre 10 Aug (TBA)


Før og etter bandet denne kvelden setter DJ Wildfire Willie fyr på platespillerne med sjeldent 50-talls snadder, fra sin store skivebinge av Rock´n´Roll & Rockabilly-gullkorn. Denne skandinavias Rock´n´Roll-shouter og villmanns-vokalist har siden midten av 80-tallet, med sitt pioneér-band innen autentisk 50´s lyd – Wild Fire Willie & The Ramblers og ikke minst THE HI-WINDERS, som vi hadde på Gamla i høst, – spillt seg gjennom det som finnes av klubber og festivaler på verdens Rockabilly-scene.

EVIL EMIL & THE KING CONGO COBRAS (Swe)Vet du ikke hva ZYDECO er ??
Zydeco er ofte noe av den saftigste fest-musikken en får ut av Country. Litt sånn YIIII-HAAA feeling som en gjerne får når akustiske banjoer og feler i Bluegrass-musikken får deg til å slå hæla i taket, men i Zydeco er det mer trekkspellet som er hoved-instrumentet i lag med taktfaste vaskebrett og massesuggerernde rytmer. Musikkformen er nært beslektet med Cajun-musikken som har strømmet ut av Louisiana og sumpestrøkene rundt New Orleans i årtier, men er ofte en hissigere variant av den mer folkemusikk-aktige Cajun-stilen. Zydeco har blitt kallt fattigmanns Cajun da rytmeoppfinnsomheten har vært stor med alt fra å spille på vaskebrett, skjeer og saltbørser og har dominert i den mere svarte og dermed  kreolske befolkningen i Louisiana.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zUl40mfSEuE[/youtube]
De siste årene har og et svensk lag fra Arvika skjønt morroa med denne musikkformen og delvis dratt den med inn i Rockabilly-miljøene, som ikke minst her i Norge lenge har skjønt festen en får ut av Cajun & Zydeco-musikken. Her har Zydeco eksistert på et minimum gjennom smått legendariske Bygg Band som herjet mye på 80-tallet, men som fortsatt og er aktive, samt noen få band til.

Faktisk har Evil Emil og kobraene hans holdt på siden 1997. De har og vært i Oslo uten at altfor mange har fått det med seg da de for 2 år siden spillte på nå beryktede og nedlagte Spasibar. Derfor gleder vi oss veldig og til å endelig ha de på på Gamla. Flere Rock´n´Roll-nordmenn har og sett dette bandet i Sverige på festivalen A-Bombers og gjetordene begynner å ta såpass form at det er på tide vi setter scenelys på de.

Med 4 skiver i bagasjen er det ikke minst den siste fra 2009 «No More Rest For The Wicked» vi mer enn gjerne vil anbefale deg å sjekke ut før bandet ankommer.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s937Mm7jJUM&feature=related[/youtube]
Bandets inspirasjonskilder John Delafose, Boozoo Chavis and Cedric Watson sier vel kanskje ikke folk så mye, men for de som husker Queen Ida fra 80-tallet eller digger zydeco-kongen Clifton Chenier og hans sønn Junior eller Buckwheat Zydeco vil nok kunne nikke noe mer gjenkjennende. Uansett…-drit å dra i musikkhistorien, men nyt heller musikken og bli med oss på fest. Dette kommer til å svinge noe helt enormt…… www.facebook.com/eeokkc
www.evilemil.se/index.html

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TlfavwpBQRs&feature=related[/youtube]