RONNY PØBEL – Norsk Punk´s nye apostel gir ut skive nr.3 «Rolig Rolig» + support THE ÅSMUNDS – klassisk punk i duoformat

Ronny-Pøbel-'rolig-rolig'-cover-wRonny Pøbel har gjort furore i Norges rockemiljø, de siste årene, men tilbake til året 2007….

….-Ut av det blå dukket den 36 år gamle blikkenslageren Ronny Pøbel Gjøvik, plutselig opp i Oslos rockemiljø, men før den tid, hadde Ronny skilt seg fra dama, for å følge Backstreet Girls på veien og ble så inspirert til å starte band selv. Tekstene hadde han allerede på plass.

Etter et par års forberedelse med hjelp fra Petter Baarli og Dan Thunderbird fra Backstreet Girls endte Ronny opp til sin debut-CD «Føkk Døkk» med besetningen: Petter Pogo i fra Jokke & Valentinerne på bass (nå erstattet av Dan Thunderbird), Citrus Minus (trommer),Chris Døkk (gitar) i fra Trashcan Darlings, og seg selv på vokal.
Resultat gledet mange, deriblant denne viktige pådriveren for norsk pønk:
Trygve Mathiesen. Punk- og postpunkkonsulent for den norske stat, og forfatter av 3G&S – Norsk Punk 1977-1980, som skriver i sin omtale:

«Ronny Pøbel brølte seg inn i norske hjem som en etterlengtet og uforløst utblåsning da han for et drøyt år siden slo gjennom med fengende låter som ’Brutal Mot Dritt’ og ’Samfunnshater Nr 1’ fra debutalbumet med den smarte tittelen «Føkk Døkk». Dynamikk til tusen og punkrock av den gamle skolen og med tekster på norsk som både fenget og frydet. Albumet fikk velfortjent mye oppmerksomhet i pressen, ikke minst fordi hovedpersonen selv hadde en usnobbete og sjarmerende tilstedeværelse, som han klarte å formidle i media. Sjelden har vel pressen blitt tatt så på senga av nådeløs rett-itrynet-rock, og sjelden har omfavnelsen vært større.

Med «Raseri» følger Ronny opp suksessen fra debuten på en overbevisende måte. Først med julesingelen ’Penga Går Som Faen’ – for øvrig et av hans aller beste øyeblikk. Det er verken en søt juleromantikk eller moraliserende forbrukskritikk, men kun en naken, nådeløs konstantering av fakta. Sånn er det lenge mellom hver gang vi hører i norsk rock. Reine ord for penga!
For Ronny hører hjemme i den nihilistiske rocktradisjonen, og bærer med seg arven fra Hærverk og Lysthuset-miljøet på slutten av 70-tallet, og som Jokke (& Valentinerne) og Raga Rockers senere foredlet til norsk rock av edleste vare. Ronny gjør dette på den mest selvfølgelige måte. Her er ingen politisk korrekte løpeseddel-tekster fra blitzpunkernes demonstrasjonstog, her er ingen moraliserende pekefingre som forteller deg hva du får lov til og ikke. Kun en fuck you-finger rett i trynet i ren og skjær refleks og resultat av hverdagslig frustrasjon og aggresjon, pakket inn i energisk og elegant speedwayrock og sing-a-long-refrenger.

Når allsangfaktoren er enda høyere på Raseri enn på debutskiva, er det all grunn til å tro at låter som ’Flå Deg Ned Til Fingertuppa’, ’Frekke Faen’, ’Løgner’ og ’Dritten’, blir anthems på vorspiel og fester i selvbevisste hjem utover vinteren og våren!
www.myspace.com/ronnypobel

The-Åsmunds-w The Åsmunds er et to hodet orkester med trommer, gitar og vokal som spiller brilliant Punk-Rock´N`Roll, med referanser til Ramones, The Professionals, Eddie & The Hotrods og 70-tallspunkrock. Ble grunnlagt i februar 2003 av Åsmund-gitar/vokal og Johnny Rehab-trommer. Debuterte i mai samme året og har siden gjort en rekke konserter, bl.a support for Backstreet Girls og Valentourettes. Debut skiva kom ut på hit me! records i desember 2004, en «live» Cd-r med ti låter.

Det første som møter deg, når du hører The Åsmunds er en gitarlyd som føles så riktig så riktig. Vi befinner oss 100 lysår fra glatt, koseradioformatert amøbepop, eller dvask nymotens poppunk. The Åsmunds er ekte saker. Gitaren til Åsmund spraker, skurrer, pisker, river, rasper og gviner. Johnny Rehab slår cymbal, skarptromme og basstromme så det gir utslag på Richters skala – nevnte noen The Mormones?

Det høres kanskje litt platt ut, men The Åsmunds leverer klassisk punk struttende av et vitalt og eksplosivt beat som tangerer 77-generasjonen. Lydbildet er akkurat så primitivt, råttent og full av faen som det må være for at punk skal få punch nok i frasparket til å engasjere. Ord som pudding, sjarmløst, sentimentalt, pretensiøst, tannløst, finkultur, Frp, ballader og fetert passer ikke inn i The Åsmunds univers. The Åsmunds har futt i seg og de lager også melodier som er tufta på klassisk punktradisjon – DU kan spille luftgitar og synge med for full hals!
www.myspace.com/aasmunds

Kveldens DJ er Glam-Punk Sjef Ulf Lyrån.