SENSOMMER INT. FESTIVAL 2012 m/ ROCKY DAWUNI (Ghana) + BAAJO DANCE ENSEMBLE + SAMPEACE BROWN + DARYL McDADE & XL SOUL + STIG VAN EIJK + DJ TAB

«A CARAVAN OF REGGAE, SOUL,R&B,FUNK, HIP HOP, AFRO & WORLD MUSIC SCENE»
(«The multicultural melting pot & exhibitions window for all & sundry » The home of African hench grooves»)
www.amunhouse.com

Billetter i døra fra KL.20.00 Inng.Kr.275 + avg                    Forsalg Billettservice
Konsertstart KL.21.00 – DJ Tab fra KL.20.00                      
FACEBOOK-EVENT

Program på Gamla Lør 1 Sep KL.20.00:
KL.20.00-20.55: DJ TAB
KL.21.00-21.35 : STIG VAN EIJK
KL.21.40-22.15 : DARYL McDADE
KL.22.20-22.55 : SAMPEACE BROWN
KL.23.00-23.30: BAAJO
KL.23.40-            : ROCKY DAWUNI

ROCKY DAWUNI (Ghana) – Afro Roots/Reggae/Soul/World Music
Rocky Dawuni er Ghana´s svar på Bob Marley og landets mest profilerte Afro-Roots og Reggae-konge. Gjennom 5 album har hans glødende grooves og dansbare låter om sosiale tema fått fans over store deler av det afrikanske kontinentet. Ikke minst er han en ettertraktet headliner på de største World Music og Reggae-festivalene der nede og han har bl.a. i USA hatt æren av å jobbe med storheter som Stevie Wonder, Peter Gabriel, Jason Mraz, Sharon Jones, Shaggy m.fl.

Pga sin status og støtte til humanitære saker har han blitt en slags afrikansk Bono, som han og opptrådde med i en re-make av «War» og han har blitt talsmann for en rekke globale saker. Med sitt femte album «Hymns For The Rebel Soul» fra 2010, ble han nominert til en rekke priser som prestisjefyllte NAACP Image Award i klassen «Outstanding World Music Album» og beste album på 2011´s International Reggae & World Music Awards i Trinidad. Skiva vant samme år «Best African Artist» og har igjen blitt nominert for i år. Låt 1 på skiva «Download The Revolution» ble brukt i Electronic Arts dataspill for Fotball-VM 2010 mens låta «Afrian Reggae Fever» (re-mixet til «African Soccer Fever») ble en av tittellåtene til mesterskapet. Rocky turnerer og en del i USA, Sør-Øst Asia, Europa og er nå i Norge for første gang.
www.rockydawuni.com

BAAJO – Dansegruppe innen Afrikansk dans
Baajo består av både profesjonelle afrikanske Djembe trommeslagere og et norsk danse-crew som har holdt på siden 2003. Her eskalerer danseglede og eksplosiv energi ut i en unik oppvisning.
www.facebook.com/pages/AdjeiDance/32007278017

SAMPEACE BROWN – Reggae, Soul, Afro pop & West African hilife
Nigerianske Sampeace Brown er en av tungvekterne innen multikulturell musikk i Norge de 20 siste årene og har hatt sitt hovedfokus på den afrianske kulturarven. Ikke minst som arrangøren bak denne årlige begivenheten i Oslo, men og godt respektert i utlandet for sitt engasjement for disse røttene. Med flere album, hit-singler og låter på samle-skiver har hans musikalske identitet blitt kjent som en fusion og cocktail av Reggae, Soul, Afro pop & West African hilife. Hans nylig utgitte «Bridge Of Hope» finnes overalt der plater og musikk digitalt kan kjøpes og lastes ned og kommer til å bli godt representert denne kvelden.
http://streetsolidtkay.no/4.html
www.facebook.com/sampeace.brown

DARYL MCDADE & SoulXL – Old school Soul, funk & Blues classics
Daryl ble født i Memphis og vokste opp i Chicago. Sånn umiddelbart tenker man da på store Blues-byer. Uten en klisjé i sikte så er det i disse gatene Daryl har tråkka inn Blues-skoa sine og fått vokal og gitar inn med morsmelka av store navnene. Som korist for Tina Turner da hun gjorde sitt comeback på 80-tallet, spilling med selveste Muddy Waters, Robert Cray og Eddy C. Campell og flere suksessrike år på 80-tallet med Chicago Blues Meeting, ble hans kjennemerke etterhvert Soul & Funky Blues. Da han gikk solo oppdaget han Norge hvor han nå i lengre tid har vært bosatt og hatt prosjekter med bl.a. Vidar Busk, avdøde Sigurd Køhn og The Fatback Horn Section. Siden tidlig på 2000-tallet har han hatt fokus på sin egen mer moderne funkye Blues med sitt band Soul XL.
www.darylmcdade.com
www.facebook.com/darylmcdade

STIG VAN EIJK – gjør comeback med Pop, Reggae, Soul, R&B & Funk
Stig ble kjent i Norge i 1999 da vant han den norske finalen av Melodi Grand Prix med «Living My Life Without You» skrevet og komponert av ham selv. I den europeiske Eurovision Song Contest-finalen i Israel, kom han på 14. plass med 35 poeng.

Albumet «Where I Belong» som ble gitt ut samme året, solgte til platina (over 30 000 eksemplarer) og nådde 6. plass på VG-lista Topp 40 her i Norge. I 2000 ble han kåret til årets mannlige artist (Hit awards). I 2001 laget han den colombianske fredslåten «Constructors Of Peace». Han åpnet også i 2001 B:underground club i Bergen. Denne klubben var et livekonsept med et husband som spilte reggae, soul og funk, og hvor gjesteartister opptrådte. I 2003 skrev han låten som vant Idol i Sør-Afrika. «Once in A lifetime» ble fremført av Heinz Winckler.

StiGi, som han nå blir kalt, er nå mest kjent som frontfigur i reggaebandet The Soul Express Orchestra som ga ut ut sin debut-skive «Time For A Change» i 2010.
www.facebook.com/pages/Stig-van-Eijk-Official/137853612943228

DJ TAB – all old school classics ranging from Soul, R&B, Reggae, Funk, Afro pop, kwasa kwasa & World music in general.