SOMETHING SALLY lanseres i India, men gjør den siste hit-finishen på Gamla

something-sally-cd-w4. februar 2008 var releasedato for Something Sally‘s debutalbum
«Familiar Strangers» og når du hører musikken deres, er det lett å skjønne
hvorfor de har valgt denne tittelen. Something Sallly er både noe nytt og ukjent,
men samtidig meget gjenkjennelig.

I april reiser Something Sally til India for å gjøre konserter og promotere plateslipp. Men først tar de turen til Gamla i Oslo.

something-sally-wIndiepopbandet Something Sally ble dannet i august 2004 av Ane Hagness. Kiran (vokal), Thomas Meyer Kongshavn (gitar) og Kristian Sveholm (bass),
den gang siste-års studenter ved Liverpool Institute for Performing Arts, LIPA.
Etter fullførte studier ved LIPA sommeren 2005, ble bandet boende i Liverpool i ett år og livnærte seg ene og alene av musikken mens de spilte en rekke konserter rundt i England.
I mai 2006 inngikk Something Sally et samarbeid med daWorks Records i Norge og bandet flyttet tilbake til fødebyen Oslo for å begynne arbeidet med det som skulle bli deres debutalbum «Familiar Strangers».
Siden 2006 har Something Sally sluppet flere singler, debutert på Hit40, figurert på
VGs singel- og albumoversikt og toppet iTunes salgslister.

Sommeren og høsten 2007 har de turnert Europa rundt som support for soulstjernen Joss Stone etter de ble oppdaget på MySpace. På bare få måneder spilte bandet for over 40 000 publikummere og responsen har vært fantastisk.
I Norge har bandet allerede spilt for fulle hus på flere av de mest anerkjente konsertstedene, som blant annet Parkteateret, John Dee og Blå, og stemningen står alltid i taket når Something Sally energisk entrer scenen. Slippfesten 27.februar på Fabrikken var så full at flere titalls mennesker måtte snu og vende hjemover, da det raskt ble utsolgt.

«Cool and sophisticated….The Taste is the perfect track!» – Howard Pearce, radio DJ Smooth FM London.

Something Sally startet 2008 med å skrive seg inn i norsk popmusikk-historie da de slapp sin fjerde singel, duetten «Tip Of My Tongue» med Joss Stone. Det er første gang en internasjonal verdensstjerne gjør en duett med et relativt ukjent, norsk debut-band.
Det var frøken Stone som selv foreslo et samarbeid etter å ha sett dem kveld etter kveld sjarmere Europa med deres fengende, melodiøse feelgood-pop.
På albumet har de også fått med seg medlemmer fra den legendariske hip-hop gruppen «The Roots» på låta «Turn On The Radio» og kritikerroste norske singer & songwriter Thom Hell på sangen «League of Broken Hearts».
I sin første uke (uke 7) gikk albumet rett inn på 25. plass på VG’s topp 40 liste.

«Perfekt pop.. Hvis bare sommeren kan komme nå slik at man kan låne en kabriolet for å høre på Something Sally på veien til stranda så hadde alt vært bra..» www.side2.no

something-sally2-wInteressen rundt Something Sally er stor i utlandet og bandet er nå godt i gang med å skape en internasjonal karriere. Etter hyppige besøk på britiske festivaler våren og sommeren 2008 er plateselskapet daWorks i ferd med å sluttføre kontraktforhandlinger som vil gi Something Sally distribusjon i flere land rundt i verden. Først ut var Tyskland, Østerrike og Sveits, der albumet ble sluppet i sommer og de gjør seg godt bemerket på lokale og nasjonale radiostasjonene. Så fulgte sør-Amerika med Argentina og Columbia og nå står India for tur.

«… et band med en smittende livsglede, utstråling, evne til kommunikasjon og et knippe klassiske poplåter..» www.ballade.no
www.myspace.com/somethingsally.com