THE CHEATINGPOPES

Billetter Kr.100 i døra fra KL.20.00                                             FACEBOOK-EVENT

The Cheatingpopes består av Lars Elling, Tormod Løkling, Jørund Kjøsnes, Lars-Erik Sørbotten og Thor Arvid Dyrerud. Bandet har eksistert i 15 år, med fast øving hver onsdag i atelieret til Lars Elling, og med et lite og eksklusivt antall konserter i året, blant annet på
Gamle Ormelet i juni/juli.

Til daglig sysler vi med maleri, bokproduksjon, tegneserier (Pondus), Herreavdelingen, hydrologi og arkitekturpsykologi, men den grunnleggende beaten i alt vi gjør etableres og vedlikeholdes på øvingslokalet.

Våren 2012 løsrev vi oss fra atelieret og rigget oss til i et studio, med vårt eget materiale. Her gjorde vi som vi pleier; stilte oss opp og spilte, på den gammeldagse måten, uten for mye dikkedarer.

Pope Music representerer et både tradisjonsbærende og nyskapende supplement til sjangeren «elektrisk forsterket populærmusikk». Oppskriften er enkel nok: Når fem store gutter har vært på enerom over lengre tid – spilt alle triksa de kan og gjort talløse versjoner av låtene de digger – vil det med nødvendighet utvikle seg særegenheter. Dette kalles også «egne låter», og spørsmålet som etter hvert melder seg er om lyset skal forbli under skjeppen, eller om skjeppen skal ut i lyset … vel, noe sånt. Vi valgte det siste.

Tekniker og produsent, Bård Ingebrigtsen, var pådriver for et live og rett på utgangspunkt; la det låte nakent og ekte, «Folk like å hør de e nånn som spæll»! Som sagt så gjort, vi lot det stå til, forsøkte å stole på det enkle, la det låte band!

Vi har også nytt godt av gode venner og fantastiske musikere som har bidratt i små men vesentlige roller: Stian Carstensen spiller trekkspill og pedal steel, Trygve Seim spiller saksofon og Mathias Eick spiller trompet, Mats Eilertsen spiller ståbass, og på cello og
fiolin sitter Åge Kvalbein og Ragnar Heyerdahl.

CD tilgjengelig på Platekompaniet, iTunes og Spotify fra fredag den 7. september
Konsert og fest på Gamla den 18. oktober, kl. 20.00.
www.facebook.com/cheatingpopes

Kontakt: pavemix@gmail.com
The Cheatingpopes
Placebo Love
(P) & © 2012 Nordic Records
NRCD00074