THE CUBICAL (UK) + Lady Moscow (N)

Billetter Kr.150 i døra fra KL.21.00 –                                         FACEBOOK-EVENT
FORSALG:    Billettservice.no, samt Posten/Narvesen/7 Eleven fra tors 28 Feb

«Fucking mega!», uttalte Noel Gallagher da han hørte Liverpools nye yndlinger The Cubical, mens det engelske musikkmagasinet Mojo ga bandets siste utgivelse «Arise Conglomerate» 4/5 og inkluderte låta «1,2,3 Girl» på magasinets eksklusive spilleliste.

«Arise Conglomerate» er The Cubicals tredje album og viser bandet fra sin aller beste, men også en helt ny side. Albumet er full av kontraster. Drivende rock ´n´ roll med lekre gitarriff, stram beat og energiske blåsere, som for eksempel i singelen «On The Weekend», for øvrig produsert av den norske studenten ved The Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), Bjørn David Bancel. Videre perfekt 60-tallspop i «1,2,3 Girl» og vakre ballader i «Down The World We Go» og «The Dividing Line». Men også den mer velkjente The Cubical-bluesen i låter som «It Ain’t Human», «Lay your Love Down», «Old Idiot» og «Moron Culture», samt det kjappe og eksplisitte i «Horrible Conglomerate» og episke i «Blue Blue Sky».
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wygDRVeSmOs&feature=share&list=UUFUrA2-ZNDtlAmP7XYL7sCg[/youtube]

Vokalist Dan Wilson vrenger som vanlig sjela si i hver eneste låt, men viser på albumet et større repertoar som sanger enn tidligere. Wilson veksler mellom den hese røsten, som har fått kritikere til å trekke paralleller til Howlin´ Wolf, Captain Beefheart og ikke minst, Tom Waits, og en mykere variant som understreker Wilsons potensial som vokalist. Sologitarist Alex Gavaghan spiller intenst på strengene og imponerer med fengende og febrilske riff og «licks». Sammen med rytmegitarist Johnny Green bringer Gavaghan gitarene lengre frem i lydbildet denne gangen. Det kreative gitarspillet og Wilsons enorme vokal holdes oppe av trommeslager Mark Percy og bassist Craig Bell. Rytmeseksjonens dynamiske samarbeid utgjør grunnfjellet i The Cubicals kraftfulle og snerpete bluesrock.

Debuten «Come Sing These Crippled Tunes» fra 2009 ble innspilt i Los Angeles, USA, med stjerneprodusent Daver Sardy (The Rolling Stones, Oasis, Noel Gallagher, Band Of Horses m.fl), og satte The Cubical for alvor på det britiske musikkartet. Blant annet som «Band of the day» i The Guardian, utropt som noe av det kuleste som er for tiden av Mojo, og av musikkpressen i Liverpool som bandet som endelig kunne føre musikkscenen fra Mersey videre.

Etter heftig turnering i inn- og utland, gikk The Cubical i studio hjemme i Liverpool sammen med produsent Keith Thompson for å spille inn oppfølgeren, «It Ain´t Human». Albumet, som ble utgitt i november 2011, var mye mer gjennomarbeidet enn forgjengeren og fikk strålende anmeldelser fra musikkskribenter i England, øvrige Europa, USA og Australia. Her til lands ble The Cubical i 2012 invitert med som support for Mark Lanegans konserter i Tromsø og Oslo, og ble belønnet med en femmer på terningen av Nordlys for konserten i Tromsø. Bandet har også spilt på Ranglerock i Stavanger og Bergenfest, samt egne klubbjobber i Oslo, Trondheim, Kristiansand, Stavanger og Bergen.
www.facebook.com/the.cubical.liverpool?ref=stream

Det Kongelige Balkan-Pøbel-Sirkus-Boogie Orkesteret og Sigøyner-Wanna-Be bandet LADY MOSCOW vandrer hjem til Gamla og varmer opp folket med
BORAT-BALKAN-FOLK`N`ROLL-FEST

www.facebook.com/ladymoscow