GARAGE-ROCK LEGENDENE THE CYNICS (US) + THEE K-OTICS (N)

GARAGE-ROCK LEGENDENE THE CYNICS (US) + THEE K-OTICS (N)

Billetter Kr.300 på Ticketmaster inkl bill.avg Kr.25

En av konserthøstens gledeligste nyheter for vår og garasje-Rock Oslo´s del, er å se at et av 2. generasjonens største amerikanske garasje-rock band, The Cynics fortsatt er oppe å går og har levert kvalitetskonserter i Europa i våres, ja slike som vi fikk oppleve med fulle hus, på Gamla i okt 2003, 2006 og mai 2010

The Cynics på Gamla i 2003, vokalist Michael Kastelic i Oslo-garagerockdronningene og supportbandet The Laundrettes´ T-skjorte. Til høyre og sammen med Cynics´ gitarkonge Gregg Kostelich.

Jepp, det er lenge siden, men ryktene og de siste konsertklippene tilsier at karismatisk intense vokalist Michael Kastelic og sjefsgitarist Gregg Kostelichs kreative foss av riff, sammen med grunnkompet siden «Here We Are»-skiva fra 2007, spanske Angel Kaplan på bass og Pablo Gonzalez på trommer, fortsatt henger i stroppen som før og at det er all grunn til å glede seg til gjensynet.

For nye tilhørere er det å nevne at The Cynics startet opp i Pittsburgh, Pennsylvania i 1983 og ble del av 80-tallets garage-rock revival i lag med andre svirebrødrehelter som The Cramps, Dead Moon, Fuzztones og Fleshtones. I 1989 kom grunnpåla «Rock ´n ´Roll» som åpna garasjeporten til et univers av nye bildeler, oljet som svidd gummi i ånden av 60-talls-pioneérene The Sonics og deres psykedeliske brødrekompani,
som ethvert 3.generasjons garasjerockband sugde til seg.

«Ei skive som burde være i ethvert rockehjem», mente daværende råkkejournalist Jonas Prangerød da han anmeldte den første Cynics-konserten på Gamla i 2003.

Til konserten i 2010 utbasunerte vår mann i avisa Egon Holstad:

«Herre vår garasjehatt! I de senere år har begrepet garasjerock blitt misbrukt og skjendet av både uvitende musikkjournalister og talentløse trendnisse-band som ønsker seg denne hedersbetegnelsen på sin egen musikk. Ingen nevnt ˆ alle glemt.

The Cynics er derimot selve inkarnasjonen av begrepet, og utgjør med de forannevnte, selve spydspissen innen denne herlige genren. For The Cynics har absolutt alt et band skal beherske. De er dritgode til å spille, de har en helt fantastisk bra, hinsides tøff og fandenivoldsk vokalist og frontfigur, de spiller hver eneste konsert med et vanvittig intensitetsnivå som gjør at man hver gang skulle tro det var deres siste, de er morsomme, de ser tøffe ut og på toppen av det hele har de låter nok til å sette ethvert talent i pinlig forlegenhet».

Selv husker undertegnede spesielt de Cynics-konsertene, som legendariske og som et topp bookingsamarbeid med vinylsjappa Big Dippers sjefsfan og grunnlegger Bjørn Hauge. Med bandets etterlengtede retur torsdag 15 sep, får det bli min jubileumskonsert etter å dratt i bookingtrådene på Gamla i 20 år og med Cynics, som en av de godeste første gigsa mine der.

SPOTIFY / YOUTUBE / FACEBOOK / INSTAGRAM / WIKIPEDIA

THEE K-OTICS:

Foto: Anita Andrzejewska

Thee K-Otics fra Oslo spiller eksplosiv protopunk av råeste sort! Seattle på 60-tallet, Detroit rundt 1970, New York og Sydney under første halvdel av 70-tallet – dette er hvor Thee K-OTICS har hentet mye av sin musikalske inspirasjon.

De ga i fjor ut singelen «Coast Guard Girls»/ «Last Time Around» på sju tommer deilig vinyl,og var nettopp i studio for å spille inn sitt første album.

Selv om bandet er relativt nytt, har medlemmene i Thee K-Otics lang fartstid fra Oslos undergrunn i band som Los Plantronics, Quarter Wolf, @For The Love of Ivy, The Mobsmen og Cables.

Dermed er det ikke rart at det allerede går gjetord om voldsomme konsertopplevelser, om refreng som setter seg raskere enn omikron, og allsang som smitter kjappere enn en smittebølge på speed.

Etter to nitriste år er ikke Thee K-Otics bare bandet du trenger å se live – det er konsertopplevelsen du fortjener.

SPOTIFY / YOUTUBE / FACEBOOK / INSTAGRAM