The Sound of ZEPHIRE + BLACK SNAKES Punk´n´Roll

zephire_press3-w1Zephire består av fem personer i besetningen vokal, to gitarer, bass og trommer. I studio supplerer de med tangenter; synth og piano. De spiller poprock.

De fleste i musikk-Norge etterspør særpreg. Med dagens overflod av band og artister, må man gjøre noe spesielt og skille seg ut fra mengden, dersom man skal ha mulighet til å bryte gjennom. I så fall kan det virke som om Zephire er på ville veier, siden de stort sett bare bryr seg om å lage musikk som er fengende, og som er fin å høre på. De tenker ikke så mye på å være «spesielle». I tillegg sorterer Zephire under den relativt store gruppen av musikk som kalles poprock. De spiller stort sett i 4/4-takt, og holder seg i det store og det hele innenfor duren i hver låt.
zephire_press2-wHva er det da som gjør at det likevel er verdt å høre på Zephire? Har de noe særpreg? Ja, så sannelig! Bandmedlemmene har veldig ulike musikalske preferanser. Noen sverger til metall, mens andre er mer glade i den gode gamle rocken. Og videre kan både funk, elektronika, indie og gitarrock legges til lista over deres impulser. Dessuten blir rytmegitaristen stadig ertet for hans tilbøyeligheter i retning av pop.

Kanskje kan man ikke høre igjen alle disse stilartene i musikken til Zephire, men de er alle preget av sine preferanser. Dette påvirker dem til å traktere instrumentene sine på en egen måte. Deres måte å traktere instrumenter på er kanskje ikke så spesiell, men den er deres egen. Til sammen gir dette et særpreg, nemlig Zephire-lyden, selv om de befinner seg innenfor en ganske generell genre.
zephire_press1-wSærpreg eller ei, Zephire er mest opptatt av å lage god musikk. Verken mer eller mindre. De har ikke på seg noen rare klær når de spiller, de spiller ikke på noen rare instrumenter og de har heller ingen teite tekster. De satser rett og slett ikke på å drite seg ut for å få oppmerksomhet. Zephire har rett og slett tatt på seg den utakknemlige jobben det er å bare lage god musikk som det er mulig å høre på uten å bli underholdt med andre tulleting.
Når man hører på musikken til Zephire, kommer man noen ganger til å smile litt, noen ganger kommer man til å titte ettertenksomt ut i luften, og en gang eller to kommer man forhåpentligvis til å fryse litt på ryggen.
www.myspace.com/zephireband

KONSERTANMELDELSE ZEPHIRE

black-snakes-wBLACK SNAKES
Ta frem rockefoten. Kast krykker og rullator. Black Snakes er en vilter blanding av sørlendinger, østlendinger og trøndere, med base i Drammen Rock City. Gutta praktiserer en høyenergisk form for rock’n’roll i gata til de skandinaviske rockekongene i Hellacopters og Gluecifer. Med andre ord, en deilig miks av punk og klassisk rock’n’roll med fengende, drivende riff og hylende gitarsoloer. Som inspirasjonskilder kan også gamle punkband som Hot Snakes og Dead Boys nevnes, samt nyere rockeakter som Brut Boogaloo og The Datsuns.
www.myspace.com/blacksnakes