VAIN (US) + STALA & SO (FIN)

Billetter Kr.200,- i døra fra KL.21.00

Gitarist og vokalist Davy Vain startet en av Glam-metallens største grupper, VAIN, i San Francisco i 1986. Med treffsikre riff og en unik stemme sanket han inn de beste våpendragerne fra sitt område og allerede etter første giggen var responsen massiv med utsolgte konserter, headliner-stempel og oppmerksomhet fra media og presse.

Verdens ledende Metal-magasin Kerrang hadde t.o.m. bandet som da besto av Davy Vain (vokal) Ashley Mitchell (bass), Danny West (guitar), Jamie Scott (guitar) Tommy Rickard (trommer). – på en av sine forsider før de var signet, noe som var uvanlig da. Så i 1988 signet de på det store Island Records og ga ut debut-skiva “No Respect” året etter og slapp single-videoene “Beat The Bullet” og “Who´s Watching Who” som fikk stor rotasjon på MTV´s Headbangers Ball. USA og UK turné fulgte som support for Skid Row og mer oppmerksomhet og suksess kom før Island Records I 1991 gikk konkurs og skive nummer 2 “All Those Strangers” kom ut på markedet.

Deretter ble det såpass stor line-up forandring i bandet at de skiftet navn til Roadcrew. Inn kom bl.a. Guns´n´Roses tromissen Steven Adler. Roadcrew ga imidlertid ikke ut noen skive, men flere av låtene fra den tiden kom med på senere Vain-utgivelser da Vain reformerte med nesten alle de samme medlemmene i 1993 og ga ut skiva “Move On It”.

Utover 90-tallet gikk flere av disse medlemmene solo, men nye kom inn og skiva “Fade” så dagens lys. I 2000 gikk og Davy Vain solo med skiva “In From Out Of Nowhere”. Samtidig fikk han og suksess som plateprodusent og sto samme år bak Christina Aguilera´s Grammy-nominerte “I Am Beautiful”.

I 2005 hadde Vain en slags revival og deres første skive “No Respect” ble re-lansert med stor etterspørsel, samt at de fikk god kritikk på en ny som ble kallt “On The Line”, samt fikk terning-kast seks på en konsertanmeldelse i Kerrang. Siden det har den originale line-uppen med ny trommis seilet i medvind verden over og nå er det endelig Norge som står for tur med konsert på Gamla lør 31 mars.

Ikke minst hagler det for tiden med superlativer rundt bandet nyeste utgivelse “Not Enough Rope” fra en internasjonal Metal-presse.
www.davyvain.com


Med som support har Vain tatt med seg glamrock-finnen Stala og hans band So, som og har medlemmer fra Hanoi Rocks og Hard-Rock Grand Prix-vinnerne Lordi. Sterkt inspirert av 70-talls helter som Sweet, T.Rex og Ziggy Stardust image-messig har musikken og et mer lekent bilde av pop/rock.

Etter å ha eksistert siden 1997 var det vel på tide å gi ut debut-skiva “Is It So” i februar 2011. Spesielt siden King Records nå har lansert den i Japan og Sør-Øst Asia, mens Music Buy Mail nå holder på med å promotere utgivelsen i Europa.
www.stalaso.com