VOLUMFESTIVALENS VOLUMFEST og Kick Off m/ DRÅPE + COSMIC DELAY + ERIK LUKASHAGEN

Billetter Kr.100,- i døra fra KL.20.00 -Konsert KL.20.30 FACEBOOK-EVENT
Volum-Festivalen-banner-wVrang-Festivalen-banner-w
«Torsdag 30. og fredag 31. mai får hovedstadspublikummet servert en dobbel kveld med hedmarkskultur på Gamla. Begge kveldene trumfes publikum med artister som hevder seg på grovkornet hedmarksdialekt i lag med de ofte overtallige engelsk-syngende. Begge kveldene er i regien av Hedmarks mest spennende musikkfestivaler.

Volumfestivalen arrangeres på Elverum 19.-23. juni
og har blant annet THE WOMBATS på plakaten.
Festivalen rommer også film, kunst, litteratur
og scenekunst, og alt på programmet
har en tilknytning til Hedmark.
www.facebook.com/volumfestivalen

Vrangsfestivalen i Eidskog 28 og 29 juni
Vrangfest-w22
byr med sin Vrangfest fredag 31 mai på bla. på MATILDA, som du og ser under årets Volumfestival, samt tre andre spennende festivalnavn og jovial bygdestemning.
www.facebook.com/events/318610498266762/

Volum-Fest-w
Volumfestivalen i Elverum skrur derimot på sin
Volumfest tors 30 mai
www.facebook.com/events/506942289354181/
med fløterviser, deilige støygitarer og kosmisk pop, godt presentert av:

Draape-wDRÅPE
ble instinktivt stemplet som et av Norges mest spennende band da de debuterte med den unisont bejublede ”Dråpe EP” i 2011. Stempelet forsvarte de også da de slo publikum i bakken med den nydelige støyveggen sin under fjorårets Volumfestival.

Det ferske debutalbumet «Canicular Days» er skapt for sene kvelder, gledesrus og sterke solnedganger. Dagbladet spår allerede nå at dette er årets norske debut, og toppkarakterene har haglet også fra de fleste andre hold.

I sommer spiller de på blant annet Roskilde, Øya og andre festivaler i Norge, Danmark og Europa. Oppvarmingen tar de på Gamla 30. mai.
www.facebook.com/draapemusic

Cosmic-Delay-wCOSMIC DELAY
Denne sekstetten ga tidligere i år ut et aldeles nydelig debutalbum fylt med storslagen, kosmisk og bluesdampende musikk som av enkelte er beskrevet som Twin Peaks-pop.

Hvis vi skal dra vår egen TV-referanse, kan vi nevne at singelen «Born to Blues» ga et bilde på netthinna av Ane Bruns vokal plassert i et skittent sørstatsband i vampyrbaren i True Blood. Vokalist Ida Marys vovede vokal og karismatiske scenetekke kombinert med en mørk og sart fiolin fører deg til nye og uutforskede rom. På albumet «Tunes of Secrecy» romsteres det i bandets mørkeste kroker, samtidig som det også er øyeblikk hvor de mysende stikker hodet ut og nyter solen.

Vi kan også love en suggererende liveopplevelse fra bandet etter å ha sett dem i aksjon tidligere i år.
www.facebook.com/cosmicdelay

Erik-Lukashagen-wERIK LUKASHAUGEN
Elverumsingen er representanten fra årets volumplakat på denne avspark-kvelden. Og selv om det er hedmarkinger i de to andre bandene også, må vel hans tonsettinger av «skogens dikter» Hans Børli sies å være kveldens mest erke-hedmarkske.

Det kritikerroste debutalbumet «Av en sliters memoarer» har for alvor bevist at det ikke bare er én kulturpersonlighet i Hedmark som fortjener hedersbetegnelsen «hel ved».

Begrepet «tonesetting av dikt» forbindes kanskje ofte med mer stilistiske øvelser, med musikken som akkompagnement. Men Erik lykkes med den vanskelige øvelsen det er å få ordene til å fly vekk fra arket, og virkelig svinge seg i valsen som de aldri skulle gjort noe annet.

Dét skal selvsagt gamlefar Børli også ha mye av æren for. Men like fullt krever det sin låtsnekker å meisle ut perler av både historiene om tømmerfløteren som lystig kvinnebedårer, og i vemodige skumringstimer ved bålet.
www.facebook.com/Eriklukashaugen.no