WITCHHAMMER – Østlandets store Metal-Cultband feirer 25 år med ny skive og inviterer med på festen, Thrash-kompisene i PROFANIA og Old School-Metal fantastene i DEVIL + DJ OFFENDER´s feite Hardrock & Metal

BILLETTER KR.100 I DØRA FRA KL.21.00 – IKKE FORSALG
FACEBOOK-EVENT


WITCHHAMMER

fra Østfolds-regionen har med årene blitt et av Østlandets store kultband innen Metal og anses idag av den norske Metal-scenen, som en av de «3 store» med ARTCH og EQUINOX fra sluttten av 80 tallet.

Albumet «1487» fra 1989 har høy status som en heavymetal/thrash klassiker.

Albumet er bygget på boken «Malleus Maleficarum – The Hammer of Witches», gitt ut i Tyskland i 1486 av de dominikanske inkvisitorene Kramer og Sprenger og som i ettertid er blitt sett på som den viktigste boken om jakten på og henrettelsene av hekser og kjettere i middelalderens Europa. Boken innholdt detaljert informasjon om hvordan man kunne gjenkjenne, vurdere og henrette hekser. Boken ble godkjent av den katolkse kirke i 1487.

For Witchhammers del starter det hele i 1986 med at fem gutter fra Sarpsborg finner tonen og former bandet, som etter hvert spiller kompromissløs thrashy Heavy Metal med melodiøse overtoner . Innholdet til deres tekster er tydelig inspirert og konseptbasert med bakgrunn i denne boka, hvor også navnet til bandet blir hentet fra.

Med utgivelsen av denne nå utsolgte klassikeren ”1487” (vinyl utgivelse) og deres etterfølger ”The Lost Tapes” har de tronet undergrunnen siden slutten av 80 tallet…
”1487” var lenge umulig å få tak i – helt til Witchhammer remastret og relanserte den på CD i 2005. Historien rundt Witchhammer var igjen i full gang og bandet har siden dette vært aktuelle på konsertfronten i både inn og utland…
Nå er Witchhammer endelig tilbake med nytt materiale.

Et nytt kapittel, en ny vokalist og 9 nye sanger. Witchhammer gir full gass, med et konseptbasert album, basert på en sann lokal grusom historie…Historien om Gunilla, en kvinne som så opp til storbondens sønn og fødte deres uekte barn…Gunilla ble henrettet ved halshugging og hodet plassert på en stake på holmen som i dag er oppkalt etter ”heksen”.
Gitar riffene, de melodiøse overtonene og den kompromissløse musikken kjennetegner fortsatt Witchhammer og vil være med og prege stemningen fra dette albumet..

Etterfulgt av denne utgivelsen, vil Witchhammer turnere og ha konserter i både inn og utland. Målet er å gi fansen gamle, nye, samt de som har vært trofaste igjennom 25 år mulighet til å oppleve bandet, med sin energi og hardtslående musikk. 2011 skal bli året hvor det skal feires at bandet i år har eksistert i 25 år..

”CHAPTER3: In Serenity And Awe” – RELEASE: 25 mars 2011
Et superlimitert opplag av denne nye skiva (autografert) vil være i salg på Gamla.
theband@witchhammer.com
www.myspace.com/witchhammernor
www.facebook.com/group.php?gid=144694020116


PROFANIA
ble startet i 2004 og har som visjon å og bruke inspirasjoner fra sine gamle metall-helter fra 80 tallet og tilføre det nyere elementer fra prog, rock og deathmetall.
Med spisse albuer i undergrunnen spillte de inn sin første demo i 2006 som fikk gode omtaler i flere norske media og endel support og festival giger i kjølvannet av denne.
Neste utgivelse kom med ny vokalist i 2009. Sammen mener å levere varene hver gang!
www.myspace.com/profaniametal


DEVIL

Fra Nes i Akershus kommer ett av de nyeste tilskuddene til den norske metalfamilen, nemlig old school-fantastene i DEVIL. Deres sound kan nærmest beskrives som en miks av Black Sabbath, Pentagram og NWOBHM, og med den autentiske produksjonen og lydbildet som forfedrene i genren innehadde. Doomy atmosfære, groovy riff og en «metal to the bone» attitude er hva dere kommer til å oppleve.

Startet så sent som i 2009, og med første innspilling ute på høsten 2010, ble DEVIL faktisk signert av Soulseller Records før demoen var for salg blant publikum. DEVIL vil slippe sitt debutalbum i løpet av første halvdel av 2011, og i mellomtiden er det livespillinger og annen stas som står på agendaen. I mars drar Devil på Europa turne med Doom/Stoner pionerene i Electric Wizard.
www.myspace.com/devilband

DJ OFFENDER
er og med på å piske opp stemninga ved å spille en masse feit Hardrock og Metal
Stort salg av bandmerch blir det også!